Elephant Parade

Elephant Parade® is a social enterprise and runs the world’s largest art exhibition of decorated elephant statues. Created by artists and celebrities, each Elephant Parade statue is a unique art piece. The life-size, baby elephant statues are exhibited in international cities and raise awareness for the need of elephant conservation.

Elephant Parade was founded by father and son Marc and Mike Spits in 2006. Whilst on holiday in Thailand, Marc met a baby elephant named Mosha, who had lost her leg after stepping on a landmine. Mosha inspired Marc and Mike to create Elephant Parade.

“We wanted to help Mosha and create something structural that would be profitable in the long run. This is the only way in which we can provide the elephant a sustainable future”.

The first Elephant Parade exhibition was held in Rotterdam, The Netherlands in 2007. Friends of the Asian Elephant Hospital, Mosha’s home base in Lampang Thailand, was the first organization to receive contributions generated by Elephant Parade and structurally continues to receive funds for taking care of Mosha.

Elephant Parade came to USA in 2013 at Dana Point, California. The next Elephant Parade in 2015 will be held at Calais, France; Bangkok, Thailand; and Florianópolis, Brazil.

(elephantparade.com)

Photographed on August 24, 2013 at Dana Point, California.
. . .

Elephant Parade là hội triển lãm nghệ thuật tượng voi trên toàn thế giới. Những tượng voi này có kích thước bằng một con voi con thật, được các họa sĩ vẽ và trang trí rất nghệ thuật. Mỗi năm họ tổ chức buổi triển lãm này ở một vài quốc gia khác nhau.

Elephant Parade được thành lập bởi hai cha con Marc và Mike Spits vào năm 2006. Trong lúc đi du ngoạn ở Thái Lan, họ đã gặp được em voi con tên Mosha bị mất một cái chân do đạp lên một trái mìn. Từ đó họ thành lập hội triển lãm Elephant Parade để gây quỹ giúp đỡ Mosha nói riêng và toàn thể loài voi trên thế giới nói chung.

Buổi triển lãm Elephant Parade đầu tiên được tổ chức tại Rotterdam, Hà Lan vào năm 2007.

Năm 2015, Elephant Parade sẽ được tổ chức tại 3 quốc gia: Calais ở Pháp, Bangkok của Thái Lan và Florianópolis thuộc Brazil.

Năm 2013 vừa qua, lần đầu tiên Elephant Parade đã đến Hoa Kỳ và đã lưu lại tại thành phố biển Dana Point, miền nam California từ tháng 8 đến tháng 11. Sau cuộc triển lãm thì những “em tượng voi” này đã được bán đấu giá để gây quỹ cho hội. Trong cuộc triển lãm này có một nàng tượng voi được một họa sĩ người Việt trang trí và đặt tên là Beady (tượng số 13).
. . .

Photo Challenge’s Theme: Vivid
Chủ Đề: Sặc Sỡ

In response to The Daily Post’s Weekly Photo Challenge – Vivid

HTNBB
10June015

10 responses to “Elephant Parade

Rất mong được thấy lời nhận xét của bạn đọc.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s